Natisni

Ajdovci branijo lovoriko

Le dobra dva meseca sta minila odkar si je nogometno moštvo Ajdovščine Škou na zadnji prvenstveni tekmi v infarkntem vzdušju priborilo naslov prvaka v 3. snl/zahod. Šesti julij bo z zlatimi črkami napisan v zgodovino mladega kluba, ki se je leta 2007 prikazal na nogometnem zemljevidu. Tistega dne se je na mestnem lepotcu zbralo reci in piši 800 ljudi. Številka katero redko vidimo v prvoligaški druščini in številka, ki se je nazadnje v Ajdovščini pojavila, ko je še v prvi ligi nastopal nekdanji ponos mesta ob mrzli reki Primorje.

Za nagrado so oranžni bojevniki dobili priložnost v dodatnih kvalifikacijah za uvrstitev v drugo ligo. Proti kranjski Zarici je zmanjkalo nekaj sreče, znanja in poguma, zato je druga liga postala prva želja igralcev in uprave za novo sezono, ki že pošteno trka na duri. Premora je bilo malo in Ajdovci so kaj kmalu zavihali rokave in pričeli s treningi v prvi polovici meseca julija.

Kot vedno je tudi tokrat prišlo do sprememb v ekipi. Trener je ostal Jan Vidic, vlogo trenerja vratarjev je prevzel dolgoletni član Robert Filipič. V igralskem kadru je bilo veliko več dogajanja. Zapustila sta nas najboljši strelec pretekle sezone Drini Kadrija in steber obrambe Luka Tragin. Prvi je okrepil vrste drugoligaša NK Tolmin, drugi bo zastopal vrste italijanske FC Vesne. K rivalom v Vipavo sta se preselila Andraž Ivanovič in Matej Mlakar. Barve aktualnih prvakov bodo v prihajajoči sezoni branili nekateri novi obrazi: Aleks Petrovčič, dosedanji mladinec Kopra, Klemen Jerkič,stari znanec primorskih klubov, Jure Mahne iz Ilirske Bistrice, ter Kristijan Jasnič, ki je prišel iz mladinskih vrst nogometne šole Ajdovščina.

Ajdovci bodo prvo srečanje nove sezone odigrali v Izoli, tako da se nam že v prvem krogu obeta poslastica med lanskoletnimi prvaki in vice prvaki.

Domači navijači bodo na svoj račun prišli v drugem krogu, ko se bo oranžna barka na ajdovskem mestnem stadionu udarila z zasedbo mirenske Adrie.

Forza Škou & Forza Wajdušna!

skou izola 21