Natisni

Sinovi burje iztržili točko proti Tolminu

 AJDOVŠČINA ŠKOU 1:1 NK TOLMIN (0:1)

2. krog; Ajdovščina - Mestni stadion, 300 gledalcev, 1.9.2013 ob 17:30

Glavni sodnik: Roberto Ponis (Koper)

Ajdovci so čakali in dočakali domačo tekmo v tretji slovenski nogometni ligi. Po zelo dobri predstavi in porazu v Mirnu so v mestu burje gostovali lanski viceprvaki NK Tolmin. Prav vsak izmed 300 gledalcev, je lahko prišel na svoj račun, saj je celotno srečanje potekalo na visokem nivoju.

V prvih dvajsetih minutah so bili domačini zares superiorni. Velika posest žoge in kar nekaj zrelih priložnosti je veliko obetalo, vendar okroglo usnje ni hotelo za hrbet vratarja Baloha. V tem delu igre je bil zelo razpoložen Berginc, ki je na levi strani povzročal nemalo težav Kucaloviću. Pravi mali šok je za oranžne prišel v 25. minuti. Natančno globinsko žogo Zornika je izkoristil Rok Urbančič, Hrobat je bil ob lepem strelu brez moči. Do konca polčasa so Škuolovci poizkušali izid poravnati, a brez uspeha.

Drugi polčas je minil v podobnem slogu kot prvi. Oranžni so še naprej imeli večjo posest, najbolj pa so prednjačili iz prekinitev. V treh primerih, po podajah iz kota, se je izkazal Baloh. Na sredini drugega polčasa so resneje zapretili igralci iz Posočja. Po posredovanju Hrobata, so iz drugega strela zadeli vratnico. Pri domačih je trener Mozetič poslal v ogenj Komparo, Žižmonda in Filipiča. Predvsem slednja sta napadu prinesla dodatno svežino. V 84. minuti je bil domačim na voljo prosti strel z okoli 35-ih metrov povsem z desne strani. K žogi je pristopil Kavčič in poslal zavrtinčeno žogo v kazenski prostor. Predložek je šel mimo vseh nog in končal v mali mrežici rdeče-črnih iz Tolmina. Izenačenje! Kavčič je v svojem prvem uradnem nastopu za Škuolovce dosegel debitanski gol. Veselje na stadionu je bilo nepopisno. Po zadetku so sinovi burje zaigrali kot v transu. Na vsako žogo so šli praktično na glavo. Tik pred sodnikovim žvižgom je zadnjo možnost za spremembo rezultata imel Filipič. Njegov strel je iz šestnajstih metrov jel bil prešibak in ostalo je pri 1:1.

Škuolovci so v drugem kolu osvojili prvo točko v prvenstvu. Igra je bila na visokem nivoju, tako da lahko oranžni bojevniki z optimizmom zrejo v prihodnost. Naslednja prvenstvena tekma bo na sporedu v soboto proti Izoli. Srečanje se bo odigralo na umetni travi v Piranu. Vmes čaka Ajdovščino Škou še pokal v okviru MNZ Nova Gorica. Nasprotnik je ekipa Brd. Med seboj se bodo pomerili v sredo 4.9. ob 17.00.

2. krog 31.08.13
Rudar Trbovlje : Izola 1:0 (0:0) zapisnik
Tabor Sežana : Jezero Medvode 2:0 (0:0) zapisnik
Zagorje : Sava Kranj 2:1 (0:1) zapisnik
Brda : Jadran Dekani 2:2 (0:1) zapisnik
Ivančna Gorica : Adria 0:1 (0:1) zapisnik
Zarica Kranj : Calcit Kamnik 5:2 (1:2) zapisnik
Ajdovščina Škou : Tolmin 1:1 (0:1) zapisnik