Natisni

Vidmar s hat-trickom razorožil Dekane

AJDOVŠČINA ŠKOU 3:1 JADRAN DEKANI (0:1)

4. krog; Ajdovščina - Mestni stadion, 250 gledalcev, 15.9.2013 ob 16:30

Glavni sodnik: Šmajc David (Kranj)

krog dekani

Po porazu prejšnji konec tedna v Piranu proti Izoli, so Ajdovci iskali svojo prvo zmago in nujno potrebne tri točke za dvig proti sredini lestvice. Za vse našteto je bilo potrebno premagati ekipo Jadran Dekani, katera je več ali manj sestavljena iz igralcev, ki so končali mladinsko selekcijo Kopra.

Uvod v srečanje se domačinom ni najbolje posrečil. V sedmi minuti so Dekani povedli. Po podaji iz kota je zadel Ščulac Gregor. Spet stara zgodba, Ajdovci so se kot na večini tekem do sedaj znašli v rezultatskem zaostanku. Igra Škuola ni stekla, gostje so z veliko tekanja in z dobrim zapiranjem prostora onemogačali oranžnim, da bi se razleteli po igrišču. Za spremembo na semaforju bi lahko poskrbela Ivanović in Kadrija. Prvi je streljal z roba kazenskega prostora, drugi pa je z močnim udarcem poizkušal z okoli dvajstetih metrov. V obeh primerih je uspešno reagiral Jerman. Polčas se je končal z izidom 0:1 in kazalo je, da bodo tri točke romale na obalo.

To je bil račun brez igralcev Škuola. Takoj na začetku drugega dela so imeli gostje imenitno priložnost za podvojitev vodstva. Domači čuvaj mreže Filipič je strel zaustavil. Nato je na igrišču pod Čavnom zapihal ''oranžni vihar'', ki ga je sprožil Nejc Vidmar. V štirih minutah je spreobrnil izid. Prvi gol je dosegel po odbitem strelu Kavčiča, drugega pa po nesebični podaji Boruta Smajile. V minutah, ki so sledile so se Škuolovci pomaknili na svojo polovico in se posvetili branjenju zadetka prednosti. Dekančani, kljub napadom niso uspeli resneje ogroziti Filipiča. Vsi dvomi o zmagovalcu so bili razbiti v 77. minuti. Takrat je na sceno spet stopil Vidmar. Gzim Kadrija je podal dolgo žogo proti konici napada, kjer jo je pričakal ''Viđi''. Udarec izven šestnajstmetrskega prostora se je od prečke obil nazaj v igralno polje. Stranski sodnik je ocenil, da je okroglo usnje prešlo golovo črto in sledilo je novo veselje na mestnem stadionu. Sinovi burje so bili tik pred krstno zmago v 3. SNL. Zadnjo nevarno akcijo na tekmi so izpeljali gostujoči nogometaši. Pri strelu je bil napadalec Dekanov premalo zbran in po zaključnem sodnikovem pisku se je slavje Ajdovščine Škou lahko pričelo.

Naslednja preizkušnja sledi v soboto, 21.9.2013. V Kranju se bodo Ajdovci pomerili proti moštvu Save.

4. krog 21.09.13
Rudar Trbovlje : Sava Kranj 3:0 (1:0) zapisnik
Ivančna Gorica : Izola 2:0 (1:0) zapisnik
Tabor Sežana : Tolmin 0:2 (0:0) zapisnik
Zarica Kranj : Adria 3:1 (1:1) zapisnik
Calcit Kamnik : Jezero Medvode 3:2 (1:1) zapisnik
Zagorje : Brda 0:1 (0:1) zapisnik
Ajdovščina Škou : Jadran Dekani 3:1 (0:1) zapisnik