Natisni

Izola sprejela darilo z odprtima rokama

NK IZOLA 3:1 AJDOVŠČINA ŠKOU (0:1)

3. krog; Piran - Stadion Piran UT, 50 gledalcev, 7.9.2013 ob 17:00

Glavni sodnik: Žnidaršič Andrej (Kranj)

krog izola.jpg

3. krog v 3. SNL (Z) je ponudil gostovanje Ajdovcev v Piranu proti moštvu Izole. Kot že rečeno, je srečanje potekalo na umetni travi v Piranu, namreč travnata površina v Izoli ni primerna za regularno izvedbo nogometa na takem nivoju.

Škuolovci so prišli po prvo zmago, kar bi bilo idealno za nadaljevanje prvenstva. V tem stilu so tudi pričeli tekmo in že s prve prave akcije zadeli. V polno je meril Denis Berginc. Tudi po doseženem golu je bil Škou konkretnejši in prav lahko bi se zgodilo, da bi še kakšna žoga končala za hrbtom domačega vratarja Rupnika. Prvi polčas je bil zaznamovan z veliko prekrški in rumenimi kartoni, kar je nakazovalo na borbo z obeh strani.

V drugem polčasu je imela večjo posest žoge Izola, toda vse do 60. minute je bila praktično brez prave priložnosti. Za oranžne je bila, za nadaljni potek tekme usodna 61. minuta. Navidezen nenevaren met iz avta je končal pod korakom vratarja Hrobata in presenetil kapetana Mehanovića, ki je zadel lastno mrežo. Velika smola, ki se je pričela vleči kot jara kača. Za povišanje vodstva sta bila v naslednjih minutah nenatančna Berginc in Curk. Izolčani so ponujeno izkoristili. Iz protinapada je pajčevino v desnem zgornjem kotu pobral Peroša in popeljal domačine v vodstvo z 2:1. Že tako šokirani Škuolovci so nov šok prejeli v 80. minuti, ko je moral zaradi rdečega kartona iz igre vratar Hrobat. Slednji je posredoval z roko izven kazenskega prostora, v akciji ko je sam proti golu Ajdovcev stekel Peroša. V vrata je moral rezervni vratar Filipič. Sinovi burje so zapretili še tik pred koncem srečanja. Prečko je po strelu z glavo zadel Ivanović, njegov odbitek pa Bašiću, z vsega nekaj metrov ni uspelo preusmeriti v mrežo domačinov.

Velika zamujena priložnost za Ajdovščino Škou, ki z osvojeno domačo točko proti Tolminu zaseda 13. mesto na lestvici. Nova priložnost za prvo zmago bo v nedeljo v Ajdovščini, kjer v goste prihaja ekipa Jadrana iz Dekanov.

3. krog 7.09.13
Jezero Medvode : Zarica Kranj 3:0 (2:0) zapisnik
Adria : Tabor Sežana 2:2 (0:1) zapisnik
Tolmin : Ivančna Gorica 3:0 (1:0) zapisnik
Sava Kranj : Brda 2:1 (1:0) zapisnik
Zagorje : Calcit Kamnik 1:2 (1:1) zapisnik
Jadran Dekani : Rudar Trbovlje 1:1 (1:0) zapisnik
Izola : Ajdovščina Škou 3:1 (0:1) zapisnik