Natisni

Ugoden izid pred povratnim srečanjem

 NK BRDA 1:1 AJDOVŠČINA ŠKOU (1:1)

1. krog - POKAL; Vipolže, 50 gledalcev, 4.9.2013 ob 17:00

Glavni sodnik: Hajdić Osman (Ajdovščina)

Brda: Štrukelj Januš, Čadež Aljaž, Filej Tomaž (Ferjančič Matic 46'), Grudina Rok, Codromaz Alessio, Rijavec Jani, Džuzdanović Amel, Jazbar Denis, Jakovljević Robi (Živec Simon 79'), Frelih Boštjan (Kadrija Valdrin 46'), Bremec Sandi

Rezervni igralci: Živec Simon, Kadrija Valdrin, Kocina Primož, Ferjančič Matic, Simčič Anej

Ajdovščina Škou: Hrobat Andrej, Curk Jani, Kodrič Primož (Krapež Anže 72'), Ivanović Andraž (Mehanović Emir 46'), Bašić Semir, Kompara Adrijan, Stibilj Deni, Kadrija Gzim (Bajc Aljaž 46'), Filipič Elis, Smajila Borut (Kavčič Aljaž 46'), Berginc Denis (Mulahmetović Sanel 46')

Rezervni igralci: Filipič Robert, Bajc Aljaž, Kavčič Aljaž, Mehanović Emir, Mulahmetović Sanel, Krapež Anže

Strelci: 1:0 - Jakovljević Robi (36', 11m), 1:1 - Berginc Denis (40')

Rumeni kartoni: Jazbar Denis (10'), Codromaz Alessio (30'), Živec Simon (83'), Čadež Aljaž (83'), Bašić Semir (36'), Mehanović Emir (53'), Kompara Adrijan (90')

Med tednom se je odvijal prvi krog letošnjega članskega pokala v okviru MNZ Nova Gorica. Prvo tekmo so ajdovski nogometaši odigrali v Vipolžah pri ekipi Brd. Brda so lani osvojila pokal in tako v letošnjem nastopajo kot branilci naslova.

Ajdovščina Škou je na gostovanje prišla po ugoden rezultat. V prvi fazi tekme je bilo več ali manj otipavanja z obeh strani. Posest žoge je bila na strani domačih. Ti so na polovici polčasa zadeli tudi vratnico, a je bil Hrobat na žogi. Sprememba je prišla v 36. minuti, ko je sodnik Hajdić ocenil, da je bil nad Bremcem storjen prekršek za najstrožjo kazen, ki jo je v vodstvo pretvoril Jakovljević. Že takoj v naslednji akciji je znova odlično posredoval vratar Hrobat. Ajdovci so se nato zbrali in po le štirih minutah izid poravnali. Z desne strani je v kazenski prostor podal Stibilj, na pravem mestu se je znašel Denis Berginc, ki je z glavo dosegel prvi gol v novi sezoni. Po 45-ih minutah je bilo 1:1. Oba trenerja sta med polčasom opravila nekaj zamenjav.

Domačini so v drugi polčas krenili na zmago. Več so poizkušali z dolgimi podajami na Kadrijo in Džuzdanovića, vendar je gostujoča obramba v večini primerov dobro posredovala. Škoulovci so imeli dve krasni priložnosti za povišanje vodstva. Sanel Mulahmetović bi bil lahko krvnik bivšega kluba. Najhujše je preprečil domači vratar Štrukelj. Moštvo Brd je bilo najbližje zadetku po udarcu iz kota in manjšem biljardu v kazenskem prostoru Ajdovcev. Okroglo usnje se je že odkotalilo mimo Andreja Hrobata, vendar je še pravočasno na golovi črti urigiral Stibilj. Do konca tekme se rezultat na srečo gostov ni spremenil in tako ima Ajdovščina Škou pred povratnim srečanjem dobre možnosti, da izloči lanske prvake. Je pa res, da je to šele prvi polčas in potnik v polfinale pokala bo odločen čez približno mesec dni v Ajdovščini.